Bitcoin tillbaka på rätt spår, redo att nå $ 50 000 om den här historiska trenden kvarstår

Under den första veckan av det nya året fortsatte Bitcoin sin imponerande hausseartade trend med att bryta priset på 40 000 USD.

Den senaste helgen har emellertid sett tillgången gå ur spår med en betydande återgång. Med det senaste steget har analytiker varnat investerare för att inte ha „svaga händer“ och missa det kommande steget. Detta förutses att Bitcoin når över $ 50K.

Bitcoin har hittat stabilitet efter en skakig helg och början på veckan. Sedan den toppade sin tidigare ATH-rekord på 20 000 USD i mitten av december har den digitala tillgången varit ostoppbar. I slutet av 2020 slog Bitcoin till $ 30 000, ett rekordpris på slutet av året. Efter en 3-årig björnperiod har den överhängande tjurtrenden dominerat med minimala tillbakadragningar och utökade breakouts. Med den första veckan på året hade Bitcoin satt ett nytt pris på hela 40 000 dollar.

Bryta $ 40K-väggen

På bara tre dagar har Bitcoin gått tillbaka under $ 35K vilket markerar en minskning med mer än 20%. Början på en björnmarknad? Eftersom den senaste björnmarknaden varade i tre år bör det vara tydligt för investerare att det tar mer än några dagar eller veckor innan en trend tar tag. Bitcoin är fortfarande långt ifrån utropat till baisseartat. Detta särskilt när man tittar på de grundläggande faktorerna som förblir friska och det faktum att den håller sig över högre lägsta nivåer.

  • Aktiva adresser: ATH
  • Aktiva enheter: ATH
  • Svårighetsgrad: ATH
  • Hashfrekvens: ATH
  • Antal valar: ATH
  • Illikvida leveranser: ATH
  • Icke-noll BTC-adresser: ATH

Låt inte kortsiktiga $ BTC-prisåtgärder distrahera dig.

Grundläggande är starka.

Nätverket är hälsosamt.

Zooma ut och # HODL. # Bitcoin
– Rafael Schultze-Kraft (@ n3ocortex) 11 januari 2021

Dessutom har tillbakagång historiskt inte nödvändigtvis varit en dålig sak. Ibland får investerare chansen att köpa till lägre positioner och ta vinster på vägen tillbaka. Denna senaste tillbakagång kan vara särskilt bra för investerare.

Historiskt har en tillbakadragning på 30% av Bitcoin följts av en pristillväxt på 150%. Med Bitcoin som drar så långt som 20% på kort tid kan en rebound sätta Bitcoin på väg att markera en ny höjd långt över $ 50K.

Bitcoin tillbaka på rätt spår, redo att nå $ 50 000 om den här historiska trenden kvarstår

Under det senaste dygnet har den digitala tillgången varit stabil, sittande strax över 35 000 USD och registrerat en marginell förändring. När tillgången återgår till vinnande sätt bör investerare förvänta sig en mur på de senaste 40 000 $ med några stora spelare som tjänar ut. Men så snart dessa skakas av kommer Bitcon redo för en monumental vinst över $ 50K.